26 kwi 13:42
ICSP: | | π | |
to by oznaczało, że cosα i sinα są równe. Jak wierny cosα = sinα dla x = |
| . |
| | 4 | |
| | π | | π | | 4 | |
cos |
| + sin |
| = √2 ≠ |
| |
| | 4 | | 4 | | 3 | |
26 kwi 13:44
ICSP: Mówiąc krótko :
Do poprawy,
26 kwi 13:45
Beforeu: hmm korzystam z tego ze , |a −b| =
√a−b2 . potem z rownania cos+sin =
43 wyznaczam
sin . I pod pierwisastkiem zostaje mi rownanie kwadratowe z cos

ale delta wychodzi 2
√34
26 kwi 13:57
ICSP: Podnieś równanie do kwadratu.
26 kwi 14:00
Marcin: | | 4 | |
Jesteś w stanie cosα+sinα= |
| wyznaczyć sinα jak i cosα. Później tylko podstaw. |
| | 3 | |
26 kwi 14:01
Matinf: No i dobrze skorzystałeś tylko po drodze coś spaprałeś. wykorzystaj jedynke trygonometryczną po
rozbicu w. bezwzgl. i wyznacz wartość −2cosαsinα z informacji, że cosα+sinα= 43. My
wyszło √2/3, ale czy to dobrze tego nie wiem.
26 kwi 14:03
Marcin: Dobrze matinf

To zadanie z którejś z matur od CKE.
26 kwi 14:05
Beforeu: √cosα−sinα2=√cos2α−2sinαcosα+sin2α) √1−2sinαcosα = √1 −2cosα(43 −cosα) =
√1−8cosα3 −2cos2α = √3−8cosα−6cos2α
= √−6cos2α−8cosα+3
26 kwi 14:11
Beforeu: gdzie popelnilem bład
26 kwi 14:12
Matinf: zamiast wyznaczać z równania, które masz podanie jednej z niewiadomych podnieś całość do
kwadratu zastosuj 1kę trygonometryczną i wyznacz 2cosαsinα a potem −2cosαsinα
26 kwi 14:15
Beforeu: √1−79 = √23
26 kwi 14:19
Matinf: Dokładnie. widzę przygotowanie do rozszerzenia pełną parą
26 kwi 14:23
Beforeu: XD najwyższy czas

chce zdac na 70 % ale mysle , ze nie dam rady ;\
26 kwi 14:26
Matinf: Ja tam po cichu bym chciał z 50

W sumie to i tak raczej się wszędzie można z takim już
wynikiem dostać jeśli chodzi o studia techniczne.
26 kwi 14:38
Beforeu: Planuje na WAT elektronika i telekomunikacja . Potrzbeuje 70 matma 30 fizyka 50 angielski
(na rozszerzeniu)
26 kwi 14:41
Matinf: Ja atakuje WSOWL, lecz przez kontuzję polegnę na sprawnościowych
26 kwi 14:52