matematykaszkolna.pl
matematyka komputerowa Matinf: Witam! Chciałbym poznać jakieś opinie nt. kierunku studiów, który się nazywa "matematyka komputerowa". Przeczytałem już 2,3 kolejne strony w wyszukiwarce i nadal tak na dobrą sprawę nie mogę się dowiedzieć konkretnych rzeczy.(kierunek jest na UJ). Z opisów sylwetki absolwenta można przeczytać, że taki człowiek jest superkomandosem− oganięcie matematyki i informatyki na dobrym poziomie− szacun. Wiem, że to zależy czy taki podmiot będzie faktycznie się uczył i to zależy właśnie od tego− lecz sensowe jest połączenie takich dwóch dziedzin i faktycznie jest realne bycie dobrym w tych dwóch dziedzinach. Czy lepiej wrócić do podstawowego pytania matematyka czy informatyka. Zadaje to pytanie, z uwagi na to, że opis zaczyna się od "nie możesz zdecydować matematyka czy informatyka"? A, że mam właśnie taki dylemat to jednak chciałbym się dowiedzieć może czegoś więcej. Jakiś opinii, ktoś coś słyszał, w ogóle się da, czy ma to sens. (przepraszam jeśli chaotycznie, wczoraj skończyłem szkołę i byłą dosadna zabawa i nie mam siły myśleć czy zadnia sens mają czy nie ) Pozdrawiam
26 kwi 13:30
Matinf: zrefreszuje
26 kwi 14:53