zamiana jednostek
Aga: proszę o zamianę jednostek
stężenie mam podane 0,707 mol/m3
muszę go zamienić na mol1/2m−3/2
to tylko kropla w morzu problemów związanych z przygotowaniem raportu na studia, a tu na czymś
pewnie prostym się zatrzymałam
proszę o pomoc
26 kwi 13:17
Aga: naprawde nik nie jest w stanie mi pomoc?!
26 kwi 15:11
Aga: jakoś naprowadzić, rzucić jakiś link
26 kwi 15:11
PW:
Ta druga jednostka jest pierwiastkiem z pierwszej. W mojej niechemicznej głowie to się nie
| | m | | √m | |
mieści. To tak jak by pytał − zamień |
| na |
| . |
| | s | | √s | |
26 kwi 15:24
Dziadek Mróz:
| | 100m | | 10 | | m | |
√ |
| = |
| √ |
| |
| | 3600s | | 60 | | s | |
| | 707mol | | √707mol | | 26.5895√mol | |
√ |
| = |
| = |
| = |
| | 1000m3 | | √1000m3 | | 31.6228√m3 | |
Taka improwizacja
26 kwi 17:43