matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór
ania:
f(x)=|x| − |x−4| x∊(−
∞
; 3> podaj zbiór wartości
25 kwi 19:05
PW:
Na przedziale (−
∞
,0) jest x < 0 i x − 4 < 0, a więc definicja funkcji ma postać f(x) = −x−(−x +4) = − 4 (funkcja stała). Na przedziale [0,3] opowiedz podobnie.
25 kwi 20:02