ROZWIĄZ NIERÓWNOSC
rafał: x2≥2−x
25 kwi 17:00
muflon: przeżuć na drógom strone prawom strone i licz z delty!
25 kwi 17:04
rafał: a zrobił byś to pytam grzecznie i bardzo proszę
25 kwi 17:07
muflon: ok, ale powiedz do ktorej chodzisz klasy?
25 kwi 17:08
rafał: ja do 2 gim
25 kwi 17:13
rafał: zrobisz
25 kwi 17:14
Dziadek Mróz:

x
2 + x − 2 ≥ 0
a = 1
b = 1
c = −2
Δ = b
2 − 4ac
(x − x
1)(x − x
2) ≥ 0
x − x
1 ≥ 0 i x − x
2 ≥ 0
A jaki zakres to sam narysuj, masz wszystko jak na dłoni
25 kwi 17:14
rafał: do 2 gim zrobisz proszę
25 kwi 17:14
rafał: do 2 gim
25 kwi 17:14
rafał: dzięki dziadek mróz
25 kwi 17:16
muflon: jezeli chodzisz do 2 gim, to na 99,99% nie wiesz co to delta, więc najlepiej zrób graficznie,
wykres y=x2 potem y= 2−x w tym samym układzie, i odczytujesz dla jakich przedzialow x2 jest
wyżej od 2−x
25 kwi 17:24