rozwiazanie potrzebne na juz
adrian: 1. Napisz równanie płaszczyzny :
a) równoległej do płaszczyzny x z i przechodzącej przez punkt ( 2,−5,3),
b) przechodzącej przez oś z i przez punkt ( −3,1,−2),
c) równoległej do osi x i przechodzącej przez 2 punkty (4,0,−2) , (5,1,7).
25 kwi 16:31
MQ: Równanie ogólne Ax+By+cZ+D=0
Wektor normalny: n=[A B C]
a) n=[0 yn 0]
b) n=[xn yn 0] i przechodzi przez początek układy wsp.
c) n=[0 yn zn]
25 kwi 16:50
adrian: dalej nic nie rozumiem

tutaj są tylko współrzędne wektora normalnego, natomiast ja
potrzebuje równania tych płaszczyzn
25 kwi 17:10