matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole płata
alfa i omega:
Obliczyć pole płata S powierzchni z=
√
x
2
−y
2
, którego rzutem na płaszczyznę XOY jest prostokąt ograniczony prostymi x = 2, x = 4, y = 0 i y = 2. to liczę 2≤x≤4 0≤y≤2
dz
x
=
dx
√
x
2
−y
2
dz
−y
=
dx
√
x
2
−y
2
2x
2
∫∫
D
√
dxdy
x
2
−y
2
ktoś mi pomoże co z tym dalej zrobić?
25 kwi 12:40
alfa i omega:
up
26 kwi 19:27