Narysuj wykres i określ zbiór wartości.
Madzialena: f(x) = −3
√x−2 dla x∊ {2,
94 ,6 ,11 }
Mam narysować do tego wykres i określić zbiór wartości funkcji, oraz wskazać jej miejsce
zerowe. Nie wiem jak to zrobić , mógłby ktoś pomóc

? Bardzo proszę .
25 kwi 12:22
J:
1) Dziedzinę masz już podaną
2) Policz wartość funkcji dla kazdego x ∊ D ( zbiór wartości)
3 ) Miejsce zerowe : f(x) = 0
3) Sprządź wykres ( izolowane punkty)
25 kwi 12:27
5-latek: cala dziedzina dla tej funkcji okreslonej tym wzorem bedzie x−2≥0 to x≥2 czyli x∊<2,oo)
Jednak TY masz narysowac wykres tej funkcji dla scisle okreslonych xow wiec na wykresie beda
to punkty
musisz policzyc wartosc tej funcji dla tych argumentow (czyli xow
i tak f(2)= −3√2−2=−3*√0=−3*0=0 czyli bedzie punkt (2,0)
np f(6)=−3√6−2= −3*√4=−3*2=−6 czyli bedzie to punkt (6 −6)
LIcz dla pozostalych i rysuj wykres . z Wukresu odczytaj miejsce zerowe i zbior wartosci
25 kwi 12:33
J: Cześć
25 kwi 12:34
5-latek: Czesc
J
Nie bylo Twojego wpisu jak pisalem
25 kwi 12:34
J: Tak też pomyślałem...
25 kwi 12:37
Madzialena: dziękuję za pomoc
25 kwi 12:47