matematykaszkolna.pl
książki zawodus: PW jak będziesz to zajrzyj emotka Cześć mam prośbę. Poszukuję ciekawych książek do liceum (tych starszych). Jakbyś mógł coś polecić to będę wdzięczny emotka
25 kwi 10:53
staszic: Polecam kurczab swide aksjomat nowa era rozszerzony.pazdro arkusze jak na bierzesz wprawy.
25 kwi 11:30
zawodus: Te to mam już w jednym paluszku Zadania oklepane emotka
25 kwi 12:03
Bogdan: Proponuję W.Krysicki, W.Czapliński, J.E.Roguski, T.Stanisz, T.Świątkowski, W.Terlikowski − "Tematy egzaminów wstępnych z matematyki na wyższe uczelnie. Część 1+2, 1986r., część 3, 1987r.PWN. Tu http://allegro.pl/tematy-egzaminow-wstepnych-z-matematyki-cz-1-3-i4163478896.html można kupić
25 kwi 14:19
zawodus: Dzięki zobaczę emotka
25 kwi 14:45
PW: Popieram rekomendację Bogdana. Jeżeli idzie o książki do nauki (nie zbiory zadań), to podobały mi się napisane przez Witolda Janowskiego, np. Geometria dla klasy I technikum, PZWS 1977 (szóste wydanie) leży przede mną i podziwiam, jak Autor w sposób niespieszny i konsekwentny wprowadzał pojęcia i twierdzenia geometrii. Zadania do każdego rozdziału też są, od prostych po niebanalne. Kto taką książkę przestudiował, ten miał poukładane w głowie.
25 kwi 14:45
zawodus: PW Te od Bogdana sobie dzisiaj zobaczę, bo mam w bibliotece emotka Tę też zaraz poszukam na allegro lub po bibliotekach emotka Jakbyś jeszcze coś więcej miał to chętnie skorzystam z rad emotka
25 kwi 14:57