matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
bożena:
pochodna z
2
f(x) =
x−3
i patrzcie jest wzór , że
1
1
'= −
− można go tutaj zastosować i jak, zeby było poprawnie − bo x ≠ x−3
x
x
2
pozdrawiam
24 kwi 22:07
Bogdan:
a
−a*f'(x)
y =
, y' =
f(x)
[f(x)]
2
24 kwi 22:10
bożena:
Dziękuje bardzo Panie Bogdanie
24 kwi 22:15
Bogdan:
−2
czyli w tym przypadku f'(x) =
(x − 3)
2
24 kwi 22:25