jakie rozwiązanie ?
ShowTime:
24 kwi 21:25
Anal Iza: A z czym problem?
24 kwi 21:27
Radek: Mnożysz na krzyż
24 kwi 21:30
Bogdan:
Nie potrzeba mnożyć na krzyż, wystarczy: x ≠ − 3 i 2x + 5 = x + 2 ⇒ ....
24 kwi 21:31
ShowTime: bo własnie na mamy koflikt intresów z kumplem , bo ja mnoze na krzyż , no delta , ujemna itp ,
a on jest za przenopszeniem
24 kwi 21:31
ShowTime: 10dni przed maturą robie głupszy niż teraz jestem
24 kwi 21:33
Draghan: Tak czy siak powinno wyjść tyle samo
24 kwi 21:50
Bogdan:
albo dla x ≠ −3
| 2(x + 3) − 1 | | x + 3 − 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| ⇒ 2 − |
| = 1 − |
| ⇒ 2 = 1 |
| x + 3 | | x + 3 | | x + 3 | | x + 3 | |
sprzeczność, brak rozwiązania
24 kwi 22:08