matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
określić dziedzinę funkcji
madzia 198:
określić dziedzinę funkcji f(x)=log
5
(x−3)+log
5
(8−x)
3 lis 12:09
M:
5 maj 06:32
Podstawy Geometrii:
f(x)=log
5
(x−3)+log
5
(8−x) x−3>0 x>3 8−x>0 −x>−8 x<8 D=x∊(3,8)
5 maj 12:08