matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
doris:
Ile wyrazów ciągu (an) określonego wzorem an=n2 − 8n+7 jest mniejszych od −5?
24 kwi 21:24
Anal Iza:
n
2
−8n+7<−5 Rozwiaz
24 kwi 21:29
doris:
i wychdzi n=2 i n=6 czyli trzy wyrazy są mniejsze od −5?
24 kwi 21:38