| π | ||
α=x+ | ||
| 3 |
| π | ||
β=x− | ||
| 3 |
| π | π | 1 | ||||
sin(x+ | )*sin(X− | )=− | ||||
| 3 | 3 | 2 |
| 1 | 2π | ||
(cos( | −)cos2x)=−U{1}[2} | ||
| 2 | 3 |
| 2π | ||
cos( | )−cos2x=−1 | |
| 3 |
| 1 | ||
− | −cos2x=−1 | |
| 2 |
| 1 | ||
−cos2x=− | ||
| 2 |
| π | ||
cos2x=cos( | ) | |
| 3 |
| π | ||
2x= | +2kπ k∊Z | |
| 3 |
| π | π | |||
x= | +kπ lub x=− | +kπ | ||
| 6 | 6 |
| π | π | |||
k=0 x= | k=0 x=− | ∉ do zbioru rozwiązań | ||
| 6 | 6 |
| 7 | 5 | |||
k=1 x= | π k=1 x= | π ∊do zbioru rozwiązań | ||
| 6 | 6 |
| 11 | ||
k=2 x∉ do zbioru rozwiążan k=2 x= | π ∊ do zbioru rozwiązań | |
| 6 |
| π | 5π | 7π | 11π | |||||
Odp. x= | , x= | ,x= | , x= | |||||
| 6 | 6 | 6 | 6 |