matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory redukcyjne?
Beforeu:
Jak takie rownanie uzależnić od α i β sin(180*−α−β)
24 kwi 16:12
PW:
Nie widzę równania. sin(180° − (α + β)) = sin(α + β) = sinαcosβ + cosαsinβ
24 kwi 16:28
Tyrmand:
=sin(α+β)
24 kwi 16:28
Beforeu:
dzieki
24 kwi 16:30