matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Nieuchwytny:
Oblicz P(a) wiedząc że P(AnB)=0,61 i P(AnB')=0,18 Sumujemy dwa wyrażenia? P(anb)+P(anb')= 0,61+0,18=0,79 P(a)=0,79 Powyższy wynik jest poprawny?
24 kwi 13:05
pomocnik:
TAK
24 kwi 13:27