Wartość bezwzględna???
leniwiec: √(5−3x)2=12
Czy to co jest pod pierwiastkiem podniesione do potęgi traktujemy jakby to była wartość
bezwględna


2 lis 23:52
godzio187: tak
2 lis 23:53
Eta:
√a2= IaI
zatem: I5−3xI= 12 => 5−3x = 12 v 5−3x = −12
dokończ i podaj x
2 lis 23:56
leniwiec: x= −(7/3) lub x= (17/3)
piszę to o 1:15 więc jeśli zrobiłam jakiś przerażający błąd to sorry,ale idę spać i życzę
wszystkim dobrej nocki.
3 lis 00:18
godzio187: jest dobrze

, przestawiłeś zegarek ?
3 lis 00:21
leniwiec: niee po prostu mieszkam kraju,w którym inna jest godzina

a zegarek swoją drogą przestawiony
3 lis 07:53