znajdź w układzie
Matejko:

Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne (x,y) spełniają równanie:
x+|x|=y+|y| jak to zaznaczyć? tzn wiem że to będzie tak:
ale dlaczego 3 ćwiartka jest pusta jak wychodzi 0=0
24 kwi 09:44
qwark: a czy (0,0) należy do 3 ćwiartki
24 kwi 09:49
Matejko: aha a nie bierze się pod uwagę 0=0 nieskończenie wiele rozwiązań?
24 kwi 10:09
qwark: przecież prosta to nieskończenie wiele punktów
24 kwi 10:10
qwark: sry półprosta też
24 kwi 10:10
Matejko: ok dzięki
24 kwi 12:20