ddd
Wiolkaa: miejsca zerowe funkcji f(x)=(x+3)2−1 należa do przedziału
w odpowiedział jest (−∞;−2) a moj wyniki jest że mz są −4 i −2
24 kwi 09:21
J: Twoje rozwiązanie jest poprawne. I należą do przedziału: ( −∞,− 2 >
24 kwi 09:25
Wiolkaa: należą, ale dlaczego nie należą do przedziału <−4,−2> ?
24 kwi 10:05
J: Dla mnie też ta odpowiedź jest nieco dziwna ( nawet nieprawidłowa , bo przedział jest
prawostronnie otwarty). Ja na Twoim miejscu dałbym odpowiedź: miejscami zerowymi funkcji są
x1 = − 4 , x2 = −2
i należą do przedziału : < −4, −2 >
24 kwi 10:10
Wiolkaa: Dziękuję bardzo
24 kwi 10:22