matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
doris:
2 wyraz ciągu arytmetycznego jest równy 3 a trzeci wyraz tego ciągu wynosi −5. Ile pierwszy wyraz tego ciągu wynosi? wiem że proste ale prosze o odp
23 kwi 21:13
Eta:
a
3
−a
2
=r a
1
=a
2
−r=.......
23 kwi 21:22