23 kwi 20:52
23 kwi 20:53
kyrtap :
23 kwi 20:53
Marcin: Wyspani mamy być na maturze − przechlapane
23 kwi 20:54
kyrtap : Bezendu 30% to nic, my mierzymy w 100%
23 kwi 20:56
kyrtap : propozycję mam taką?ale może i głupia
23 kwi 20:59
bezendu:
30%
23 kwi 21:02
Saizou : szczególnie po fizyce rozszerzonej w czwartek o 14:00
23 kwi 21:56
Marcin: Masz podobne filmiki na polski?
Miałem się dzisiaj zacząć coś uczyć, ale mi nie wyszło
23 kwi 21:58
Saizou : koniec spamu do zadanek
zadanie 1
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Udowodnij że suma |
| n3+ |
| n2+ |
| n jest liczbą naturalną dla każdej liczby |
| | 6 | | 2 | | 3 | |
naturalnej n.
23 kwi 21:59
Piotr 10: | n3+3n2+2n | | n(n2+3n+2) | | (n−2)(n−1)*n | |
| = |
| = |
| i wierszyk |
| 6 | | 6 | | 6 | |
23 kwi 22:04
Saizou : 
to kolejne
[P{zadanie2]]
| | 16 | |
wykaż że jeżeli x>0 to x2+ |
| ≥12 |
| | x | |
Piotrze a od ciebie oczekuję rozwiązania przy pomocy średnich xd
23 kwi 22:05
Piotr 10: Muszę iść już, niech ktoś inny sie skusi.
23 kwi 22:09
Saizou : i jeszcze jedno
zadanie 3
wykaż że dla każdej liczby całkowitej k liczba k(k+1)(k+9)(k2+1) jest podzielna przez 5
23 kwi 22:10
Saizou : to kto chętny z tegorocznych maturzystów
zombi i
Wazyl dla was to pikuś wiec nie rozwiązujcie xd
23 kwi 22:11
Marcin:
x3−12x+16≥0
(x−2)2(x+4)≥0
skoro x>0, to nierówność jest zawsze prawdziwa.
23 kwi 22:11
Saizou : wykończenie mogło by być lepsze
23 kwi 22:12
Saizou : Marcin umiesz tw. o średnich ?
23 kwi 22:12
Marcin: tzn?
23 kwi 22:12
Marcin: znam, słyszałem, ale nie stosuję

Ponoć bardzo je lubisz
23 kwi 22:13
jj:
Średnia arytmetyczna, harmoniczna, geometryczna
23 kwi 22:13
Saizou : lubię, nie lubię, ale przydatne jest ono
23 kwi 22:14
Piotr 10: k(k+1) * (k−1+10) * ( k2− 4 + 5 )= k * (k+1 ) * ( k − 1 + 10 ) * [( k−2)(k+2) + 5 ]=
= ( k−2)*(k−1)* k (k+1)(k+2) + 50
niech bedzie
23 kwi 22:14
ICSP: i kwadratowa.
23 kwi 22:14
Marcin: Pokaż rozwiązania ze średnimi, to sobie przeanalizuję

o ile Ci się chce
23 kwi 22:15
Saizou :
korzystam z tego że am≥gm
23 kwi 22:17
Saizou : Piotrze a miałeś iść
23 kwi 22:17
Piotr 10: No mialem, ale przeciez o mnie nic nie wspomniales wiec sobie zrobilem z ciekawosci
23 kwi 22:18
Marcin: ok, dzięki Saizou

Pojechałeś Piotrkowi po ambicji, to musiał zrobić
23 kwi 22:22
Saizou :
zadanie 4
wyznacz kąt α∊(5π:6π), dla którego cosα jest równy pierwiastkowi równania
(log2x+1)log2x=log2x+1
23 kwi 22:25