matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
Kajka :
rozwiąż graficznie i algebraicznie układ równań 2x−y=4 x+2y=7
23 kwi 19:57
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1193.html
23 kwi 22:03
Eta:
graficznie wykres
y=2x−4
i
y= −0,5x+3,5
punkt przecięcia tych wykresów
P(3,2)
odp: x=3 i y=2
23 kwi 22:07