matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz objętość bryły
danek:
Zadanie z całkami... ktoś pomoże? oblicz objętość bryły powstałej w wyniku obrotu dookoła osi Ox figury ograniczonej liniami
1
y=
, dla x>0, y=0, x=0
x+4
23 kwi 19:45
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bry%C5%82a_obrotowa
23 kwi 19:53