Okręgi - PROSZĘ o pomoc
Wojtek: Proszę o pomoc w tym zadanku. Dane są okręgi x2 + y2 = m − 1 oraz (x − 1)2 + y2 = 2 − m.
Dla jakich wartości m istnieją te okręgi? Oblicz pole czworokąta, którego wierzchołkami są
środki tych okręgów oraz ich punkty przecięcia.
2 lis 21:49
Ann: istnieją gdy m−1> 0 i 2−m>0
m>1 i m<2
m∊(1,2)
6 lis 14:25
Ann: O1=(0,0)
O2=(−1,0)
aby znalezc punkty przecięcia sie tych okregow musisz rozwiązac ten ukł
x2 +y2=m−1
(x−1)2 +y2=2−m
jak znajdziesz te pkty to juz szybko obliczysz pole
6 lis 14:30