potęgi - problem - matura
ShowTime: mamy przykładowo 62 = 32*2 czy 32*22
bo mam przykład : 2*32−62
2*32−32*2 przed nawias 32(2−2) = 0 (tak jest odp poprawne)
a 2*32−32*22 przed nawias 32(2−4)= − 18 jak to rozstrzygnać ?
62=36 22*32= 36 2*32=18
23 kwi 17:19
ShowTime: !help
23 kwi 17:26
PW: Nie przystępuj do matury.
23 kwi 17:26
ShowTime: pytam , bo albo jest błąd w odp w książce , albo ja nie znam sie w żadnym stopniu na potęgach
...
23 kwi 17:29
Marcin: To Cię PW podsumował
23 kwi 17:30
X: PW i reszta tej "elity" to zwykle cwaniaki,myśla,że bóg wie kim są

Zycia poza matematyką nie mają
23 kwi 17:32
ShowTime: motywacja pierwsza klasa widzę tu u was panuje, a zapierdziel na forum niezły
po 3 latach meczenia sie w klasie mat−geo nie ma mowy o braku matury PW !
23 kwi 17:33
ShowTime: sory, to jest łatwe zadanie, nie trzeba nawet przed nawias wystawiać , można wszystko ładnie w
pamieci, no ale jak człowiek ma 11 dni do matur, to próbuje wszystko sprawdzać, pozdrawiam, i
kończę spamowanie ! są bardziej potrzebujący o
23 kwi 17:34
Eta:
2*32−62= 18−36= −18
lub:
2*32−22*32=2*32(1−2)= −18
23 kwi 17:38
PW: X, słowo "Bóg" pisze się wielką literą. Ty też jesteś kandydatem do matury?
23 kwi 17:39
Draghan: PW, zależy od osobistych przekonań
X
23 kwi 17:42
ShowTime: zdaje podstawe , ps: jeśli potraktujemy słowo Bóg jako imię,więc to nie zależy od wiary
23 kwi 17:46
Eta:
Za to wie jak napisać swój nick po angielsku
23 kwi 17:48
Draghan: ShowTime − słusznie.
Jeśli. 
Ja więcej w temacie nie napiszę, bo o tym można dyskutować na forum teologicznym, filozoficznym
lub... polonistycznym

Miłego dnia
23 kwi 17:56