funkcja f
Madziulka: Dana jest funkcja f określona wzorem f(x) =
−3x+1 dla xe (−oo,1>
−5x+1 dla xe (1,3)
2x+1 dla xe <3,+oo)
Liczba miejsc zerowych tych funkcji jest równa....
a)3 b)2 C)1 D) 0
Jak to zrobić...
23 kwi 15:11
J: Rozwiązać równanie : −3x + 1 = 0 i sprawdzć, czy rozwiązanie należy do przedziału , potem
nastepne ..
23 kwi 15:14
madziulka: A jak to zrobić...?
23 kwi 21:59
kochanus_niepospolitus:
Nie wiesz jak rozwiązać równanie −3x+1 = 0

No to 'zabawnie' będziesz miała na maturze.
23 kwi 22:01
madziulka: −3x=−1/:(−3)
X=1/3
Tak ? Czy o co chodzi...
23 kwi 22:25
Nieuchwytny: tak. I za każdym razem sprawdzasz czy należy do przedziału.
23 kwi 22:31