Prawdopodobieństwo
muflon: Wykaż, że jeżeli A,B są podzbiorami Ω oraz P(B) <5/8, P(A ∩ B) > 4/7 , to P(A' ∩ B ) <
1/14
Proszę o pomoc, nie wiem jak się do tego zabrać.
23 kwi 13:28
zawodus: Rysunek masz?
23 kwi 13:30
muflon: daje
23 kwi 13:30
muflon:
23 kwi 13:32
bezendu:

P(A'∩B)=P(B\A)
P(B\A)=P(B)−P(A∩B)
wstaw dane
23 kwi 13:37
muflon: Dzięki
23 kwi 13:41
muflon: 5/8−4/7=3/56<1/14
tak?
23 kwi 15:14
bezendu: No chyba dodawać potrafisz ? Tak ?
23 kwi 15:21
muflon: W tym przypadku odejmować, chodziło mi o sposób
23 kwi 15:35