Optymalizacja
Marta96: Wyznacz wartość parametru m, dla której odległość od punktu P=(m
2,3m−1) od prostej y=x+2 jest
najmniejsza możliwa.
| | |1*m2−1*(3m−1)−2| | | m2−3m−1 | |
d= |
| = |
| |
| | √12+12 | | √2 | |
Nie wiem co z tym dalej mam zrobić
23 kwi 00:26
Piotr:
masz odpowiedz ? napisz tylko tak lub nie
23 kwi 00:49
bezendu:
w liczniku funkcja kwadratowa
f(x)=m2−3m−1
xm=?
ym=?
23 kwi 00:54
ICSP: a co się z modułem stało ?
23 kwi 00:56
ICSP: Błąd przy podstawieniu do wzoru.
23 kwi 00:58
23 kwi 01:00