Ksiazka
5-latek: Witaj
Milu
Chcialbym sie dobrze(naprawde dobrze) pouczyc geometrii i mam geometrie do liceum i technikum Z
Krygowskiej z 1979r
Znalazlem na allegro tez taka
http://allegro.pl/geometria-podstawowe-wlasnosci-i4147936862.html?source=mlt
mam do Ciebie pytanie . czy warto ja kupic ?
Pytalem tez dzisiaj
PW o ksiazke Iwaszkiewicz =Geometria elementarna 3 tomy alwe on
powiedzial ze juz nikt tak jak tam jest opisane nie uczy i ze lepiej Krygowskiej . W sumie
oklo 30 zl beda kosztowac . jak sadzisz warto kupic czy sobie odpuscic?
dzieki za odpowiedz
22 kwi 23:25
bezendu:
Po co książka ? Masz zadania.info tam się dobrze nauczysz.
22 kwi 23:29
Ajtek:
Witam
5−latek, bezendu.
My jesteśmy starej daty, kniga i ognia

.
22 kwi 23:32
Mila:
Otóż, dla mnie mistrzem był Iwaszkiewicz, młodsze koleżanki po Krygowskiej miały inne podejście
do geometrii. Nie będę obiektywna w tym zakresie.
Myślę, że trzeba iść z duchem czasu, ale nie wiem co Ci doradzić. Tyle przewinęło się
podręczników, a każdy miał jakieś wady.
Przejrzę swoje.( te co mi zostały).
22 kwi 23:32
5-latek: Czesc
bezendu 
tak masz racje ale tylko gdy masz dobrze opanowna teorie.
22 kwi 23:33
Ajtek:
Hej
Mila
22 kwi 23:34
bezendu:
Ja dzięki zadania.info opanowałem świetnie bryły i geometrię analityczną.

Polecam zadania
22 kwi 23:34
bezendu:
I witam Wszystkich
22 kwi 23:36
kyrtap : no cześć cześć
22 kwi 23:37
bezendu:
kyrtap uczymy się do 04:00 ?
22 kwi 23:38
5-latek: Dobrze
Milu . Zamowie Iwaszkiewicza . To jest nieduzy koszt .
Witaj Ajtek

dawno sie nie moglismy jakos spotkac na forum

Wedzenia miales duzo ?
22 kwi 23:38
kyrtap : nom możemy bezendu
22 kwi 23:38
bezendu:
Robimy jakieś arkusze ?
22 kwi 23:40
Ajtek:
Tym razem malutko, tzn. ja standard. Spotkałem się z moim serdecznym kumplem z ogólniaka,
zaprosiłem go na wędzenie. Uwędził polędwicę łososiową (sam robił wg mojego przepisu) i wyszła
podobno świetna. Dostał też "od wielkanocnego zająca" pętko kiełbasy (mojej roboty). Czekam na
odzew w spawie smaku

.
22 kwi 23:41
kyrtap : a jakis ciekawy masz bo dzisiaj 2 pyknalem
22 kwi 23:42
bezendu:
ja sobie zrobię z zadania.info
22 kwi 23:43
kyrtap : generujesz czy konkretny rocznik?
22 kwi 23:43
bezendu:
rocznik

2010
22 kwi 23:44
kyrtap : to zróbmy razem którys bo ja z tego nie robilem
22 kwi 23:44
Eta:
Za łatwe
22 kwi 23:45
kyrtap : dzisiaj zrobiłem z operonu i powiem ze dość ciężki
22 kwi 23:45
Piotr 10: A ktory z Operonu ?
22 kwi 23:45
kyrtap : próbny z listopada
22 kwi 23:46
22 kwi 23:46
Piotr 10: Aa, mnie to najbardziej wkurzylo, ze na kazde zadanie dali po 1 str, nie mialem gdzie pisac, a
o wykresie to juz nie wspomne. Ale cuz to Operon tylko..
22 kwi 23:47
Mila:
5−latek, poczekaj z decyzją.
22 kwi 23:47
kyrtap : a z pazdro jeszcze gorzej Piotrze
22 kwi 23:48
Eta:
cóż
22 kwi 23:48
kyrtap : musisz ciągle pisać nieomylnie aby wystarczyło Tobie miejsca
22 kwi 23:49
Piotr 10:
22 kwi 23:49
kyrtap : Im więcej robię arkuszy tym myślę ze gorzej to maturę napisze
22 kwi 23:50
5-latek: Ajtek 
Moze jeszce do tej pory zachwyca sie tym smakiem i nie ma czasu odpisac
22 kwi 23:51
Piotr 10: Dobra ja to lece pomeczyc sie zadaniem z geometrii analitycznej
22 kwi 23:52
kyrtap : tez jeszcze może z tych zadań info ruszę
22 kwi 23:53
kyrtap : jakieś zadanie
22 kwi 23:54
Marcin: Do jakiej 4? siedzimy do 6
22 kwi 23:54
bezendu:
A może skupimy się na planimetrii ?
22 kwi 23:56
5-latek: Dobrze
Milu 
Poczekam . W sumie jest jeszce ponad 20 dni do konca aukcji wiec mozna sobie odpuscic zakup .
No co c
óż (specjalnie to napisalem dla
Ety
krystek sie na razie
nie odezwala
Moze jest u wnukow .
22 kwi 23:57
kyrtap : no można nie wiem już mam taki mętlik w głowie z tymi zadaniami
22 kwi 23:57
Marcin: Lepiej brać się za jeden dział czy losowo jechać z zadaniami?
23 kwi 00:00
kyrtap : pisałeś bezendu z operonu ta próbną ?
23 kwi 00:01
kyrtap : nie wiem właśnie bo ja robię losowo i nie wiem czy to dobra opcja co radzicie ludki moje?
23 kwi 00:01
Marcin: Też robię losowo, ale nie nadaję się do radzenia
23 kwi 00:02
kyrtap : jak będę miał 60 % z tej końcowej to będę szczęśliwy robiłem dzisiaj 2008 rok to porażka
23 kwi 00:03
bezendu:
piałem

miałem 60>x<70 z R oczywiście
23 kwi 00:04
Marcin: Pisałeś 2008r od CKE i porażka?
23 kwi 00:04
kyrtap : to ładnie jak na listopad teraz to bezendu rozpierdzielisz tą maturę
23 kwi 00:04
kyrtap : tak nie wiem czy ja jestem tępy czy już tych arkuszy robię ale chyba to pierwsze
23 kwi 00:05
bezendu:
No nie wiem. W styczniu z OKE 86%
23 kwi 00:05
kyrtap : za dużo
23 kwi 00:05
Marcin: Jak była ta matura z operonu, to nie miałem jeszcze ruszonej matmy
23 kwi 00:06
kyrtap : ty to mogłeś się spr jakoś bo nam dała z pazdro nauczycielka jedną i tam mnie zadania przerosły
23 kwi 00:06
bezendu:
Może być nawet trudna ta majowa ale niech plani dadzą prosta (taką jak do tej pory )
23 kwi 00:06
kyrtap : ja liczę że będzie pode mnie układana
23 kwi 00:07
5-latek: No to sobie maturzysci dyskutujcie

ja odpoczywam bo godzine temu wrocilem z pracy
23 kwi 00:08
kyrtap : o to odpoczynku życzę 5 latek
23 kwi 00:08
Marcin:
Witaj 5−latku

Miłego odpoczynku!

kyrtap zadzwoń do CKE, zaproponuj zadania
23 kwi 00:09
bezendu:
1. Równanie z wartości bez
2. Geometria analityczna okrąg+coś
3. Dowód z palni
4. Bryła
5. Wielomian
6. Ciąg
7. Dowód algebraiczny
8. Zadania z planimetrii
9. Funkcja
10. Extrema
11. Kombinatoryka
12. Rachunek Prawdopo
23 kwi 00:09
Ajtek:
Witaj
Eta

.
23 kwi 00:09
kyrtap : bezendu wszystko ładnie pięknie tylko co będzie się kryło za tymi punktami
23 kwi 00:11
bezendu:
Tajemnica
23 kwi 00:12
Ajtek:
bezendu masz przecieki?
23 kwi 00:13
kyrtap : na pewno ma
23 kwi 00:14
kyrtap :
23 kwi 00:14
Ajtek:
..... w dachu, zapomniałem dodać
23 kwi 00:15
5-latek: Ajtek
bezendu ma wujka w CKE
23 kwi 00:15
bezendu:
W głowie mam jeden wielki przeciek.. wiedza mi paruję...
23 kwi 00:16
Marcin: 5−latek pracuje w CKE. Teraz właśnie odpoczywa, bo skończył układać zadania na matmę
23 kwi 00:16
Ajtek:
Aaaaaaaaa, to takie buty. Znając wujka
bezendu nic łatwego nie będzie

.
23 kwi 00:18
bezendu:
Podobnież ma być 2+2=
23 kwi 00:19
kyrtap : na 100% będzie wyznacz dziedzinę logarytmu lub wszystkie wartości rzeczywiste i logarytm
23 kwi 00:20
bezendu:
Żadnych logarytmów chłopcze
23 kwi 00:22
Ajtek:
bezendu dlaczego nie?
23 kwi 00:24
bezendu:
A czemu tak. ?
23 kwi 00:25
kyrtap : nie chcę symetrii środkowych, jednokładności , symetrii osiowej itp.
23 kwi 00:27
Ajtek:
A czemu nie? W matmie spotkasz wiele liczb zapisanych jako logarytm. Logarytm jest dokładnie
taka sama liczbą, jak pierwiastek, nie należy się go bać

.
23 kwi 00:31
kyrtap : w zasadzie i tak jestem cienki bolek z tej matmy więc czym się przejmować
23 kwi 00:34