Całka
Kuba: Jak obliczyć taką całkę? Wiem, że to musi być jakieś proste..
22 kwi 23:09
Mila:
| | 1 | | A | | B | |
=∫ |
| dx=∫ |
| dx +∫ |
| dx=..... ułamki proste. |
| | (x−1)*(x+1) | | x−1 | | x+1 | |
22 kwi 23:12
Anal Iza: Na to jest prosty wzór:
| | dx | | 1 | | x−a | |
∫ |
| = |
| ln | |
| | |
| | x2−a2 | | 2a | | x+a | |
23 kwi 00:35
Trivial: Co to za wzory z kapelusza!
23 kwi 00:37
Anal Iza: Tzn?
23 kwi 01:44
Anal Iza: Trivial?
23 kwi 19:54
Trivial: To taki żart−odpowiedź na podawanie wzoru bez uzasadnienia.
23 kwi 19:58