aa
Hugo: (1−tgx)(1+sin2x)=1+tgx
(1−tgx)(1+2coxsinx)=1+tgx
1 + 2coxsinx −tgx −tgx2coxsinx = 1+tgx
2coxsinx −tgx −2tgxcoxsinx −tgx=0
2coxsinx −2tgxcoxsinx −2tgx=0 / :2
coxsinx −tgxcoxsinx −tgx=0
coxsinx −sin
2x −tgx=0
coxsinx −sin
2x −tgx=0
| | 1 | |
sinx(cox) +sinx(−sinx+ − |
| =0 |
| | cosx | |
| | 1 | |
sinx[cosx −sinx+ − |
| ]=0 |
| | cosx | |
| | 1+cos2x−sinxcosx | |
sin( |
| ) |
| | cosx | |
i można z tego policzyć delte pomocniczo czy coś ale wiem że błądze prosze by mnie ktoś
naprowadził
Mila:
| | cosx−sinx | | cosx+sinx | |
( |
| *(1+2sinxcosx)= |
| /*cosx⇔ |
| | cosx | | cosx | |
(cosx−sinx)*(sin
2x+cos
2x+2sinx*cosx)=(cosx+sinx)
(cosx−sinx)*(sinx+cosx)
2=(cosx+sinx)⇔
(cosx−sinx)*(sinx+cosx)
2−(cosx+sinx)=0⇔
(cosx+sinx)*[(cosx−sinx)*(sinx+cos)−1)=0
cosx+sinx=0 lub cos
2x−sin
2x−1=0
cosx=−sinx lub cos(2x)=1
tgx=−1 lub 2x=0+2kπ