błagam o pomoc
sara : 98−(...... − 4)* ...... + 10 = 98−...... * 5 + ..... = 98−20+10
tam gdzie sa kropki trzeba powstawiac cyfry, i zrobić tak aby wszystkie dzialanie sie zgadzały
i były zgodne z wynikiem. jest to zadanie na myślenie.
2 lis 21:17
sara : pomóżcie proszę bardzo
2 lis 21:27
godzio187: 98−(8− 4)*5 + 10 = 98−4 * 5 + 10= 98−20+10
2 lis 21:28
sara : bardzo dziekuje
2 lis 21:33
sara : prosze jeszce raz o pomoc bo nie wpisałam wyniku zadania a powinien on wynosic 98−20+10=88
2 lis 21:37
godzio187: no to jest dobrze o co chodzi ?
98−(8− 4)*5 + 10 = 98−4 * 5 + 10= 98−20+10=88
2 lis 21:41
sara : godzio187 czy to nic nie zmieni
2 lis 21:41
sara : bardzo mocno ci dziekuje i przepraszam. mam 10 lat i dla mnie to bylo za trudne. jeszcze raz
dziekuje
2 lis 21:44