| −4x+12 | x−3 | −3X2−2X+33 | ||||
a) | + | wyszło mi: | a w odpowiedziach jest: | |||
| x−3 | x+2 | (x+2)(x−3) |
| −3x−11 | ||
| x+2 |
| 2x−1 | 2−4x | −4x2−4x+3 | ||||
b) | + | wyszło mi: | a w odpowiedziach jest: | |||
| 2x+1 | 2x−1 | (2x+1)(2x−1) |
| −2x−3 | ||
| 2x+1 |
| 6x2+13x−5 | 3x2+20x−7 | 2x+5 | ||||
c) | : | wyszło mi: − | a powinno być bez | |||
| 4−x2 | −x2−5x+14 | 2+x |
To ja pomogę.
| −4(x−3) | x−3 | x−3 | −4x−8+x−3 | −3x − 11 | ||||||
a) | + | = −4 + | = | = | ||||||
| x−3 | x+2 | x+2 | x + 2 | x + 2 |
| 2x−1 | 2(2x−1) | 2x−1 | 2x−1−4x−2 | −2x−3 | ||||||
b) | − | = | − 2 = | = | ||||||
| 2x+1 | 2x−1 | 2x+1 | 2x+1 | 2x+1 |