Trygonometria
Qmi: Zadania trygonometria.
Witam, wysyłam w linku pytania oraz rozwiązania, prosiłbym kogoś o sprawdzenie zadań i
skorygowanie jeśli pojawiły się jakieś błędy
22 kwi 21:06
Dziadek Mróz:
Brak linka
22 kwi 21:07
22 kwi 21:20
Qmi: ~ podbijam
22 kwi 21:33
Qmi: odświeżam
22 kwi 21:48
Qmi: podbijam.
22 kwi 21:59
Qmi: Można tylko jedno sprawdzić, nie trzeba od razu wszystkich
22 kwi 21:59
Dziadek Mróz:

1.
x
2 + 6
2 = (3
√5)
2
x =
√45 − 36 =
√9 = 3
| | 3 | | 3 | | 1 | | 1 | | 2 | | √5 | |
cos(β) + ctg(β) = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| = |
| | 3√5 | | 6 | | √5 | | 2 | | 2√5 | | 2√5 | |
| | 2 + √5 | | √5 | | 2√5 + 5 | |
= |
| * |
| = |
| |
| | 2√5 | | √5 | | 10 | |
2. OK
3. OK
4. OK
5. To zadanie było na forum i napisałem w nim jak to policzyć
22 kwi 22:47
Qmi: Dziękuję Ci.
22 kwi 23:29