mnozenie
drzewo: [m2+4m+4−2m−8]2 − 2(m2+8m+16)
m4+16m2+16+4m2+64−2m2−16m−32
dobrze to wmnozylem?
22 kwi 20:35
aga: po skroceniu wszystkiego wyszlo mi m4 + 4m3 −6m2 −24m +32
22 kwi 20:41
aga: (a+b−c)2 = a2 + b2 + c2 + 2ab − 2ac − 2bc skorzystaj z tego
22 kwi 20:42
Dziadek Mróz:
[m2 + 4m + 4 − 2m − 8]2 = [m2 + 2m − 4]2 = ...
(a + b + c)2 = a2 + 2ab + 2ac + b2 + 2bc + c2
(a − b + c)2 = a2 − 2ab + 2ac + b2 − 2bc + c2
(a + b − c)2 = a2 + 2ab − 2ac + b2 − 2bc + c2
(a − b − c)2 = a2 − 2ab − 2ac + b2 − 2bc + c2
22 kwi 20:44
drzewo: aha dzieki juz wiem
22 kwi 20:47