matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek prawdopodobieństwa
Ewa:
Zdarzenia A i B zawarte w zbiorze Ω spełniają warunki: P(A)=2/5, P(B)=3/5, A⊂B. Wówczas: P(A∪B)= A. 1/5 B. 2/5 C. 3/5 D. 1 ?
22 kwi 20:28
bezendu:
P(A∪B)=P(B)
22 kwi 20:34
Ewa:
Tak obstawiałam, dzięki
22 kwi 20:58