sz
sylwek: oblicz długość przekątnej ściany sześcianu i jego objętość jeśli przekątna sześcianu jest o
jeden dłuższa od jego krawędzi
wyszedł mi dziwny wynik mógłby ktoś sprawdzić?
d=(√2+ √6)/2
22 kwi 19:34
jakubs: Przedstaw swoje obliczenia to ktoś sprawdzi
22 kwi 19:37
sylwek:

d=x+1
c=x
√2
(x+1)
2=x
2+ (x
√2)
2
to rozwiazałem i wyszedł mi wynik jaki podałem u góry.
22 kwi 19:52
sylwek: ?
22 kwi 20:02
sylwek: ?
22 kwi 20:40
sylwek: niech ktoś napisze chociaż czy to co napisałem jest dobrze.
22 kwi 20:41
sylwek: ?
22 kwi 20:56
dero2005:
x = 1+√3
c = √2+√6
V = 10 + 6√3
22 kwi 21:04