matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
makulki:
dany jest nieskończony ciąg a
n
. Dla n>1 k≥1 wyznacz wyrazy a
n+1
, a
n−1
, a
2k
, a
2k+1
, jesli:
n+2
a) a
n
=
3n
b) a
n
= −4n
2
+3n c) a
n
=a
3
−n
2
d) a
n
=(2n−1)(2n+1)
22 kwi 19:22
makulki:
juz wiem!
22 kwi 19:25