Rozwiązaniem równania 5|x+2|=8|x+2|+6
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: Rozwiązaniem równania 5|x+2|=8|x+2|+6
22 kwi 18:28
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: są liczby?
a) nie ma
b) −2,−1
c) −2,0
d) −2,1
i jak to obliczyć?
22 kwi 18:30
J: 3Ix+2I = − 6 ..... brak rozwiązań
22 kwi 18:31
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: czemu (− 6) a nie 6, przecież nie zostało przeniesione na drugą strone
22 kwi 18:34
J: − 6 = 3Ix+2I ... to przecież to samo
22 kwi 18:35
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr: no tak
22 kwi 18:38
Marcin:

Można to łatwo zobrazować.
22 kwi 18:59