matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całkę
Ola:
∫ x
3
(x
2
−1)
7
22 kwi 16:05
Mila:
∫x
2
*x*(x
2
−1)
7
dx [x
2
−1=t ,2xdx=dt, x
2
=t+1]
1
=
∫(t+1)*t
7
dt= dalej sama ?
2
22 kwi 16:08
Ola:
dzieki bardzo
22 kwi 16:15
Mila:
22 kwi 16:29