22 kwi 16:04
pomocnik: Nie istnieje
22 kwi 16:18
kasia: jak to sprawdzic?
rozumiem że jakieś podciągi?
| | 1 | | 1 | |
dla ( |
| , |
| ) wychodzi mi 0 ale jaki drugi wziąć zeby wyszło coś innego? |
| | n | | n | |
22 kwi 16:22
Mila:
Przejdź na wsp biegunowe.
x=r cosφ
y=r sinφ
granica 0.
22 kwi 16:28
pomocnik: Sorry, źle popatrzyłem, Mila ma rację.
22 kwi 16:38
kasia: ok ale jak sie potem wyznacza do czego dąży r i φ ?
22 kwi 16:42
pomocnik: r→0, φ nie ma znaczenia
22 kwi 16:43
kasia: chodzi mi o to jak to wyznaczyć z tego ze x i y −> 0
22 kwi 16:45
kasia: znając odpowiedz to ja sobie moge tez tak powiedziec ze r−> 0 a kąt nie ma znaczenia, tylko ze
raczej na początku sie wyznacza do czego dążą r i kąt a potem sobie mogę odczytać lim
22 kwi 16:46
pomocnik: r=√x2+y2→0, gdy (x,y)→(0,0)
22 kwi 16:46
pomocnik: Skoro jesteś taka cwana, to rusz mózgiem.
22 kwi 16:53
kasia: o dziekuje o to chodzilo
22 kwi 16:53