matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryg
Qmi:
Na podstawie danych na rys. poniżej Oblicz pole i obwód trapezu ABCD.
√
3
Sin 60
o
=
2
√
3
3
=
2
x
√
3
x = 6
6
x=
√
3
x=2
√
3
1
Sin 30
0
=
2
1
3
=
2
y
y = 6 Pitagoras. 2
√
3
= 3
2
+ a
2
12=9+x
2
3=a
2
√
3
=x 3
2
+b
2
=6
2
b
2
=36−9 b
2
=27 b=
√
27
b=3
√
3
Obw = 18 + 6
√
3
(3+4
√
3
)*3
P=
2
9+6
P=
2
15
P=
2
22 kwi 15:06
Qmi:
Pole do podmiany, zapomniałem o jednej 3. Czyli:
3+3+4
√
3
)*3
P=
2
(6+4
√
3
)*3
P=
2
(6+6)
P=
2
12
P=
2
P = 6
22 kwi 15:13
zawodus:
O co pytasz?
22 kwi 15:28
Qmi:
Czy dobrze
22 kwi 15:29
Qmi:
~ odświeżam
22 kwi 15:47
katB:
Raczej dobrze
22 kwi 15:49