wartosc bezwzgleadna x2
Beforeu: Rozwiąż równanie ||x− 1|− |3 − x|| = 2 ehh chcialem rozwiazac graficznie ale w 2gim
przypadku wychodzi mi |−4|=2 jakies rady jak zrobic to zadanko ?
22 kwi 14:29
Tadeusz:
... rozwiązuj w przedziałach −
22 kwi 14:33
22 kwi 14:33
Marcin:
|x− 1| − |3 − x|=2
i
|x− 1| − |3 − x|=−2
Teraz się baw graficznie
22 kwi 14:34
J: Nie " i " ... tylko " lub"
22 kwi 14:36
Marcin: Ok
22 kwi 14:37
Beforeu: 2gi przypadek x−1 −3+x = −2 −4=−2?
22 kwi 14:38
Marcin: No ok, ale takie coś oznacza, że żadna liczba nie pasuje jako rozwiązanie
22 kwi 14:40
J: 2x = 2 ⇔ x = 1
22 kwi 14:40
Beforeu: czyli w tych przypadkach x ∊∅
22 kwi 14:41
Marcin:

Masz graficznie
22 kwi 14:43
Beforeu: wiem XD narysowalem i rozwiazalem ale nie wiem jaka dac odpowiedz na te −4=−2 . x ∊∅ ?
22 kwi 14:45
Marcin: tak.
22 kwi 14:46