Geometria
kot: Witam.
Dopiero wchodzę w geometrię analityczną i mam problem z jednym zadaniem.(nad x,a,b,n powinny
być strzałki)
a) Mając dane równanie prostej w postaci wektorowej, x x a = b proszę wyprowadzić równanie
prostej w postaci parametrycznej.
b) Dane są dwie płaszczyzny: ∏1 : x * n1 = u1, ∏2 : x * n2 = u2. Proszę znaleźć równanie
prostej(w postaci wektorowej), która leży na przecięciu tych płaszczyzn.
Mógłbym prosić o naprowadzenie na rozwiązanie ? Z geometrią w tej postaci mam do czynienia od
nie dawna i mam problemy z wdrożeniem się w temat.
22 kwi 13:03
kot:
22 kwi 15:26
kot: >

<
22 kwi 19:42