matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ważnee!!
Angela:
Oblicz pole trapezu prostokatnego o podstawach dł 6 i 10 jesli tg kąta ostrego jest równy 3
22 kwi 11:39
Angela:
?
22 kwi 11:46
Dziadek Mróz:
tg(α) = 3
h
tg(α) =
4
h
= 3
4
h = 12
(a + b)*h
(6 + 10)*12
P =
=
= ...
2
2
22 kwi 12:07