aa
Hugo: Oblicz:
sinx≤x
2−πx
jak to zrobić

21 kwi 22:26
razor:

najlepiej graficznie
21 kwi 22:28
Hugo: no masz racje 8) że najlepiej graficznie ale mógł by mi to ktos rozpisać

?
21 kwi 22:32
Mila:
x2−πx=0
x(x−π)=0
x=0 lub x=π
Punkty przecięcia obu wykresów
(0,0)(π,0)
Wykres funkcji f(x)=sinx leży poniżej wykresu funkcji g(x)=x2−πx
dla x≤0 lub x≥π
21 kwi 22:39
Hugo: Mila

Me serce goreje gdy Cię widnieje
21 kwi 22:43
Hugo: Dziękuję wszystko rozumiem w końcu

Milo a czy istnieje jakis sposób przerzucenia tego na
jedną stronę i obliczenia? Tak ino z ciekawości pytam ;x
sinx − x2+πx ≤0
21 kwi 22:46
Mila:
Raczej tylko graficznie, to prosty sposób .
21 kwi 22:48
Hugo: Na którym jesteś roku studii jak można spytać ;x?
21 kwi 22:49
Maslanek: studiów...
21 kwi 22:50