liczby rzeczywiste
aga: Liczba I1,(41)−√2I jest równa?
a)1,(41)−√2
b)1,(41)+√2
c)√2−1,(41)
d)−√2−1,(41)
21 kwi 21:08
ZKZ: Panno maturzystko

Trzeba sie zastanowicic czy
√2 jest >1,(41) czy
√2<1,(41)
√2=......... zapisz to
1,(41)= 1,41414141 itd
21 kwi 21:12
aga: Czyli wychodzi na to, że trzeba ustalic która jest wieksza i odjąc tą mniejsza od wiekszej.
Jesli dobrze rozumiem
21 kwi 21:20
ZKZ: przeciez juz wiesz ze √2>1,(41)
to nalezy skorzystac znowu z wlasnosci wartosci bezwzglednej czyli |a−b|=|b−a|
21 kwi 21:34