proszę ślicznie o pomoc
madzia: Co to znaczy, że walec jest wpisany w stożek?
Obliczyć wysokość walca o promieniu podstawy r=2 wpisanego w stożek o wysokości H=8 i promieniu
podstawy R=6
2 lis 20:46
818: to znaczy ze sie w nim znajduje
2 lis 20:48
madzia: tyle to też wiem
2 lis 20:52
818: to reszte łatwo obliczyc..wystarczy wykonac precyzyjny rysunek.
Twoje pytanie było jasno napisane "Co to znaczy, że walec jest wpisany w stożek?"
2 lis 20:54
madzia: Takie mam pytanie w zadaniu, nie ja to wymyśliłam
3 lis 14:17