matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Piotrek:
mam jedno szybkie pytanko ile wynosi liczba rozwiazań tego równania x
2
= 6x
2 lis 20:44
Piotrek:
sory ze 3 razy ...:(
2 lis 20:45
godzio187:
x
2
=6x x
2
−6x=0 x(x−6)=0 x=0 v x−6=0 x=6
2 lis 20:49