TRYGONOMETRIA
Blue: Narysuj wykres funkcji f(x) = cos |x|
Błagam o pomoc
21 kwi 15:04
ICSP: Narysuj wykres cosx dla x > 0 i odbij go symetrycznie względem osi OY
21 kwi 15:06
ICSP: albo prościej
cos |x| = cosx
zatem musisz narysować f(x) = cosx
21 kwi 15:07
Ted:
21 kwi 15:07
Eta:
?
21 kwi 15:07
Blue: Kurcze myślałam, że to będzie inaczej wyglądać...
21 kwi 15:09
Blue: Ted, a czy Ty czasem nie narysowałeś |cosx|
21 kwi 15:10
Eta:
@
Blue
Dobrze myślisz
21 kwi 15:11
Blue: Czyli Eta : Ted dobrze narysował, czy źle?
21 kwi 15:14
Eta:
Źle ....bo narysował |cosx|
21 kwi 15:20
razor: Źle. Wykres cos|x| niczym nie różni się od wykresu cosx, ponieważ wykres cosx jest symetryczny
względem osi OY, więc jego odbicie względem tej osi nic nie zmienia
21 kwi 15:20
Eta:
Funkcja cosinus jest parzysta .... wykres y=cos|x| = cosx
21 kwi 15:23
Blue: Już czaje, dzięki
21 kwi 15:26